Last minute vakanties

Lekker last minute op vakantie gaan is een goed idee. Er zijn steeds meer mensen die echt last last minute op vakantie gaan. Hun auto parkeren op een Schiphol en ter plekke kijken op welke vluchten er nog plekjes beschikbaar zijn. Je moet er maar tegen kunnen, want je hebt geen idee naar welke bestemming er nog een plaatsje beschikbaar is. Echt handig is dit ook niet altijd want voor diverse landen heb je ook een visum nodig voordat je hier naar af mag reizen. Daarom is het wat ons betreft iets handiger om toch een aantal dagen van tevoren je last minute vakantie te boeken. Je kan namelijk je voorbereidingen beter treffen, eventuele visum regelen je VIP parking plekje veilig stellen. Online je vakantie boeken zorgt er ook nog eens voor dat je niet in extra rijen hoeft te staan om je tickets op te halen etc. De enige vertraging op de luchthaven is dan ook de douane.

Eenvoudig online inchecken

Het heeft even geduurd, maar inmiddels kan je bij de meeste luchtvaartmaatschappijen eenvoudig online inchecken. Hiermee voorkom je lange wachtrijen voor de balies voor het inchecken en kan je meteen overgaan om je eventuele koffer af te geven. Online inchecken zorgt er ook nog eens voor dat je je eigen plekje kan reserveren. Waar je in het verleden misschien wel wat eerder op het vliegveld was om ervoor te zorgen dat je als een van de eerste ingechecked was om je plekje te pakken kan dit nu eenvoudig online. Sommige luchtvaartmaatschappijen vragen hier wel wat extra’s voor als je ruim van tevoren je plaatsje vastlegd, maar bij een last minute vakantie is dit vaak niet het geval.

Vakantie boeken online

Je last minute vakantie online boeken is dan ook een echte aanrader. Voor degene die zich graag wil laten verrassen kan het stukje uit de intro natuurlijk een leuke optie zijn. Echter je last minute vakantie online boeken heeft toch wel veel voordelen. Voorbereiding is het halve werk zeggen ze wel eens en met vakantie is dat toch echt wel zo. Zoals gezegd je eventuele visum, reisverzekeringen (buiten Europa is de zorgdekking bij een standaard polis niet 100%) en ga zo maar door. Denk ook aan de hoeveelheid kleding die je mee moet nemen als je bestemming nog niet bekend is 😉